ניפדילונג היא אחת התרופות המטפלות ביתר לחץ דם ובמחלות לב נוספות כגון תעוקת חזה. יתר לחץ דם או לחץ דם גבוה נחשב לאחת הבעיות הנפוצות כיום.
ברוב המקרים מתפתח לחץ דם גבוה עם השנים ללא גורם ספציפי ונקרא יתר לחץ דם ראשוני. לעתים קיימת מחלה כמו מחלת כליות, גידולים בבלוטת ביותרת הכליה או מומים מולדים בלב, המהווים גורם מרכזי ליתר לחץ הדם הנקרא אז יתר לחץ דם משני.
גם אורח חיים לא בריא הכולל תזונה לקויה עשירה במלח ודלה באשלגן, חוסר בפעילות גופנית, עישון או אלכוהול יכול לגרום ליתר לחץ דם.
ניפדילונג: מנגנון פעולה
החומר הפעיל בניפדילונג נקרא ניפדיפין. הניפדיפין שייך למשפחת התרופות או החומרים שהם חוסמי תעלות סידן. חוסמי תעלות הסידן חוסמים את כניסתו של הסידן אל תאי השריר החלק שבדופן כלי הדם. כניסת הסידן אל תאי השריר של כלי הדם גורמת להתכווצותם ובכך להעלאת לחץ הדם.
כך, חסימת כניסת הסידן אל תעלות הסידן היא דרך להרחבת כלי הדם ולהורדת לחץ הדם. בנוסף מטפלת התרופה הניפדילונג גם בתעוקת חזה כרונית- תחושת לחץ בחזה המוקרנת לעיתים גם לאזורים אחרים בגוף וניתנת גם למניעת צירי לידה מוקדמים.
רכיבים – החומר הפעיל בניפדילונג הוא כאמור הניפדיפין אשר ישנו בריכוז של שלושים או שישים מיליגרם, בהתאם לסוג הטבליה. בנוסף, ניפדילונג מכילה אף רכיבים בלתי פעילים כגון טלק, פובידון, לקטוז, היפרומלוז ומספר רכיבים נוספים.
ניפדילונג: יתרונות הטיפול בלחץ דם גבוה
ניפדילונג שייכת למשפחת תרופות בתוך המשפחה המורחבת של חוסמי תעלות הסידן אשר נקראת דיהידרופירידינים. קבוצת הדיהידרופירידינים התגלתה כבעלת פרופיל בטיחות גבוה יותר לעומת שתי הקבוצות האחרות של חוסמי תעלות סידן. מחקרים הראו כי קבוצה זו גם יעילה יותר ופחות מעכבת את אנזימי הפירוק.
עיכוב פירוק התרופה יכול להביא לתגובות בין תרופות שונות וליותר תופעות לוואי. בתוך הדיהידרופירידינים, לניפדילונג יתרון בכך שהיא מגיעה כטבליה לשחרור מושהה אשר מתפרקת בהדרגה, כך שניתן לקחת אותה פעם- פעמיים ביום בלבד, זאת לעומת תרופה המתפרקת במהירות ונדרש ליטול אותה מספר פעמים ביום.
ניפדילונג: אופן השימוש
כשמדובר על טיפול תרופתי בלחץ דם גבוה תדירות נטילת התרופה היא פעם עד פעמיים ביום. אם הטיפול הוא גם בתעוקת חזה התדירות לרוב גבוהה יותר, הכל כמובן בהתאם להוראות הרופא המטפל. לעתים נקבע מינון גבוה יותר. יש לשים לב לא לקחת את התרופה עם מיץ אשכוליות שעלול להעלות את רמת הניפדיפין בדם יתר על המידה.
יש לאחסן את התרופה במקום מוצל וקריר. במידה ושוכחים ליטול את התרופה יש לקחת מיד כשנזכרים. אם זמן המנה הבאה הוא בשעתיים הקרובות, יש לדלג על אותה מנה. אם נלקחה מנה עודפת באופן מקרי כנראה שלא תהיה לכך השפעה. אם חשים ברע יש לפנות לרופא.
תופעות לוואי
ניפדיפין עלול לגרום לתופעות לוואי שלרוב יהיו קלות כמו כאבי ראש, סחרחורת הקיימת בעיקר במעבר מישיבה לעמידה. יש לבדוק מדי פעם את לחץ הדם ולוודא שאין ירידת יתר בלחץ הדם. תופעות נוספות שעלולות להיות הן בצקות ברגליים, הסמקה או עייפות.
לסיכום, ניפדילונג היא תרופה יעילה להורדת לחץ הדם וטיפול בתעוקת חזה. היא מגיעה כטבליה לשחרור מושהה, מה שמביא לפירוק איטי ופחות תופעות לוואי.