במצב של אי ספיקת לב, קיים סיכוי להתרחשות לחץ דם גבוה, הנקרא גם יתר לחץ דם. כשני שלישים מהאנשים שליבם אינו מסוגל לשאוב מספיק דם כתוצאה מאי ספיקת לב, סובלים גם מלחץ דם גבוה. יתר לחץ דם הוא גורם סיכון עיקרי לאי ספיקת לב.
הסיבה לכך היא הלחץ המופעל על דפנות העורקים כשהדם זורם דרכם חזק מדי. לחץ זה פוגע בעורקים ויוצר בהם סדקים שעלולים להפוך לרקמת צלקת, מה שמקל על הצטברות כולסטרול, שומן והתפתחות מצבים בריאותיים אחרים. הוא גורם לכלי הדם הצרים להתקשח.
עם הזמן, מצבים בריאותיים אלו מקשים על זרימת הדם – הלב זקוק לכוח חזק יותר מהרגיל כדי לתפקד, ועם הזמן, אינו מסוגל לעמוד בקצב. הוא גדל ואינו שואב דם בצורה טובה. מצב זה מוביל לעייפות, קשיי נשימה ותסמינים אחרים עימם מתמודדים אנשים הסובלים מאי ספיקת לב.
אפשרויות טיפול
בקרת לחץ דם יכולה לסייע במניעת אי ספיקת לב, והיא חשובה אם אדם כבר אובחן עם המצב. לחץ דם גבוה עלול לגרום להחמרת אי ספיקת לב, והרופא עשוי להמליץ על הורדת לחץ הדם לרמות נמוכות יותר מהרגיל.
יש להקפיד על אכילת תזונה בריאה, להימנע מעישון ואלכוהול ולהקפיד על פעילות גופנית על מנת להפחית את לחץ הדם. סובלים מאי ספיקת לב? אתם כנראה זקוקים לתרופות. הרופא עשוי לרשום חוסם ערוץ סידן, מעכבי ACE או חוסמי קולטן אנגיוסטין II.
טיפול תרופתי לאחר דום לב
תרופות מסוימות, כגון תרופות משתנות או "כדורי מים", מסייעים אף הם להפחתת מצב של הצטברות נוזלים, אשר נפוץ עם לחץ דם גבוה. בדיקות דם קבועות, ומעקב אחר רמות לחץ הדם הם המפתח למניעת גורמי הסיכון, אך הרופא ירצה לעקוב מקרוב אחר רמות לחץ הדם. מומלץ לתעד על כרטיסיות בבית את תוצאות בדיקות לחץ הדם, ולשתף פעולה באופן הדוק עם הרופא.
מחקרים מראים שפעולות אלו מובילות להשגת תוצאות משביעות רצון של הטיפול המקיף. יש להתייעץ עם הרופא לגבי ביצוע תרשים המדידות של לחץ הדם המבוצעות באופן עצמאי. רישום המדדים המתקבלים ביומן לחץ דם יכול לסייע בקבלת תמונה שלמה של התקדמות הטיפול.